Forsiden   Arrangementer   Skole for livet – hjelpeaksjon 2013

Skole for livet – hjelpeaksjon 2013

Tirsdag 10. – torsdag 12. september skal Vatneli skoles elever ut i ADRAs årlige bøsseinnsamling. Dette året er hovedfokus skolegang i Sør-Sudan.

Sør-Sudan ligger i Øst-Afrika og er for tiden verdens yngste land. Etter årtier med borgerkrig, ble en ny nasjon født i 2011. Etter den langvarige og ødeleggende krigen, møter Sør-Sudan en rekke utfordringer i oppgaven med å tilby utdanning for barn og ungdommer.

Behovene omfatter både bygninger, skolemateriell og utdannede lærere. I tillegg er det viktig med holdningsskapende arbeid blant befolkningen slik at de forstår hvor viktig det er at barna og ungdommene får utdanning. Dette gjelder spesielt jentene. Tradisjonen med å gifte bort jenter i tidlig alder, kombinert med generell mangel på kunnskap om  utdanning, gjør at millioner jenter i Afrika ikke får en formell utdannelse.

Gjennom årets ADRA Hjelpeaksjon vil Vatneli skole samle inn midler som skal komme barna i Sør-Sudan til gode – sammen med andre langsiktige prosjekter som ADRA Norge har i ca. 8 land.

Ta godt i mot elevene våre.

ADRA-annonse

 

Kommentarer er lukket.